28. sjednica Vlade Federacije BiH

Sarajevo, 10.10.2007.
ONASA

SARAJEVO, 10. OKTOBRA (ONASA)

Na osnovu mišljenja Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, Vlada Federacije BiH dala je danas pozitivno mišljenje o Konvenciji o klauzulama o radu (javni ugovori) s pratećim preporukama, o kojima se ranije pozitivno očitovao i Savez samostalnih sindikata BiH.

Riječ je o dokumentima Međunarodne organizacije rada, za čije je ratificiranje neophodna saglasnost entitetskih vlada i Vlade Distrikta Brčko, saopštio je Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.
 

* * *
SARAJEVO, 10. OKTOBRA (ONASA)

Vlada Federacije BiH dala je danas suglasnost da se privremeno preusmjeri dio sredstava namjenskog depozita dugoročnih plasmana iz revolving kreditne linije Federalnog zavoda za zapošljavanje kod Investicijske banke Federacije BiH.

Riječ je o preusmjeravanju 10 miliona KM kao pozajmice kantonalnim zavodima za zapošljavanje radi isplate novčanih naknada razvojačenim braniteljima za septembar, na temelju Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Vlada Federacije BiH je na ovaj način omogućila kantonima da stvore uvjete za ispunjavanje svojih Zakonom utvrđenih obaveza.

Kantonalni zavodi koji nemaju sredstva za isplatu naknada za septembar potpisat će ugovor o pozajmici, s rokom povrata sredstava Federalnom zavodu za zapošljavanje.

Depozitna sredstva iz kojih se daje pozajmica formirana su povratom 1.793 kredita u ukupnom iznosu većem od 65 miliona KM, koje je Federalni zavod plasirao od 2004. do 2006. godine, kaže se u saopćenju.

Nedjelja,
24. januar 2021.
VIŠE