7. sjednica Vlade Federacije BiH

Mostar, 03.05.2007.
FENA

MOSTAR, 3.SVIBNJA(FENA)
- Nakon današnje sjednice Vlade Federacije BiH koja je održana u Mostaru predsjednik Vlade Nedžad Branković na pitanje novinara u vezi sa štrajkom zdravstvenih radnika Federacije BiH kazao je kako će na takva pitanja moći odgovoriti tek kada zdravstvo bude isključiva oblast Federacije BiH.

Po njegovim riječima, koordinirani razgovori između sindikata zdravstva i predstavnika kantonalnih vlasti bili su uspješni, a sad je na kantonima da redefiniraju kolektivne ugovore.

"Ja samo želim poručiti zdravstvenim radnicima da zdravstvo treba ozdraviti i da oni treba da kažu kako ga organizirati da bi ono bilo zdravo", kazao je Branković.

Govoreći o projektima koje će Vlada Federacije BiH provesti u sljedećem razdoblju Branković je kazao da je riječ o programu borbe protiv sivog tržišta, programu objave javnog poziva za iskazivanje interesa financijskim partnerima za autocestu Zenica-Sarajevo-Mostar, te programu koji uključuje posjetu poduzećima Federacije najboljih učenika osnovnih škola.

Zamjenik premijera Gavrilo Grahovac danas je čestitao svim medijima 3. svibnja, Svjetski dan slobode medija, te istaknuo kako se nada da će mediji svoju slobodu osvojiti u još većoj mjeri nego što je sada imaju.

"Nadam se da Vlada Federacije BiH neće biti ta koja će na bilo koji način utjecati na medije i uskraćivati njihovu slobodu", kazao je Grahovac.


***
MOSTAR, 3. SVIBNJA(FENA)
- Vlada Federacije BiH usvojila je na današnjoj sjednici u Mostaru Program utroška sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih proračunom Federacije BiH s kriterijima raspodjele za ovu godinu, a u iznosu od 37 650 000 konvertibilnih maraka.

Po riječima ministara poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva F BiH Damira Ljubića, spomenuta sredstva namijenjena su kao poticaj biljnoj i animalnoj proizvodnji, kapitalnim ulaganjima, ukupnom ruralnom razvitku, te stvaranju boljih uvjeta razvoja života na selu.

Ljubić je kazao da je Program poticaja za poljoprivrednu proizvodnju donesen u suradnji sa kantonalnim ministarstvima, te kako će Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u idućih petnaestak dana izraditi i upute kojima će potencijalni korisnici moći aplicirati za korištenje spomenutih sredstava preko kantonalnih ministarstva.

Po njegovim riječima, svi podneseni zahtjevi će se prikupljati u kantonalnim ministarstvima, a nakon toga će se obrađivati u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva F BiH koje je dužno u roku od trideset dana odgovoriti na svaki zahtjev.

"Vlada je danas donijela zaključak kako će tijekom rujna ove godine po prvi put u kontinuitetu razmatrati informaciju utroška sredstava Programa za poljoprivrednu proizvodnju kako bi mogli vidjeti u kojem se pravcu realiziraju ta sredstva", kazao je Ljubić.

Ljubić je istaknuo kako će Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva F BiH ubrzati donošenje temeljnih zakona, kao što je zakon o poljoprivredi, koji bi trebali pomoći u izgradnji sustava na temelju kojeg će se moći uspostaviti svi registri vezani za poljoprivrednu proizvodnju.

To će se uraditi kako bi se u idućem trogodišnjem razdoblju mogle što kvalitetnije planirati smjernice razvoja poljoprivredne proizvodnje i kako bi se mogla imati što kvalitetnija baza podataka te izbjegao svaki vid improvizacije, kazao je Ljubić.

Subota,
23. januar 2021.
VIŠE