24 . hitna sjednica Vlade Federacije BiH

Sarajevo, 09.05.2013.
Saopćenje o radu

Na današnjoj 24. hitnoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja je održana telefonski, donesena je Odluka o dopuni Odluke o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka iz Budžeta Federacije BiH za 2013. godinu.

Od obustave izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u cijelosti je izuzet transfer odobren Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija -  „Subvencije javnim preduzećima – Transfer Željeznicama FBiH“ u iznosu od 22.000.000 KM.

U obrazloženju Odluke se navodi da je riječ o sredstvima koja su namijenjena za finansiranje održavanja željezničke infrastrukture, čime će se održati nivo sigurnosti odvijanja željezničkog putničkog i teretnog saobraćaja.

Iz Odluke o dopuni Odluke o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka iz Budžeta Federacije BiH za 2013. godinu izuzet je i dio transfera planiranog Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica – „Tekući transferi pojedincima – Transfer za raseljena lica i povratnike“ u iznosu od 500.000 KM. Ova sredstva namijenjena su za podršku obilježavanju godišnjica i ukopa nevinih žrtava rata kao i izgradnju spomen-obilježja na prostoru BiH.

Subota,
16. januar 2021.
VIŠE