Aktuelno

FMRPO: Objavljena Potencijalna lista korisnika finansijske pomoći
03 Dec 2021

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta obavještava obrte i ostale samostalne djelatnosti, da je danas, 3. decembra 2021. godine, objavljena Potencijalna lista korisnika finansijske pomoći na internet stranicama Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Vlade Federacije BiH, a nalazi se na linku  https://finpomoc2021.fmrpo.gov.ba/.

Potencijalna lista objavljena je u skladu sa Uredbom o mjerama finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji BiH s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19, a nakon 15 dana od dana objave Preliminarne liste korisnika finansijske pomoći (10.11.2021.godine).

Konačna lista korisnika finansijske pomoći biti će reducirana za sve obrte i ostale samostalne djelatnosti, koji u skladu s članom 7. stav 1. tačkom e) ne ispunjavaju uslove iz ove uredbe. 

U roku od 8 dana od dana objave Potencijalne liste korisnika finansijske pomoći, vlasnici obrta i ostalih samostalnih djelatnosti mogu podnijeti pismeni prigovor Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta na adresu dr. Ante Starčevića bb (Hotel Ero) Mostar, uz relevantnu dokumentaciju (potvrda o izmirenim obavezama od Porezne uprave FBiH i to u originalnom primjerku ili ovjerenoj kopiji i sl.). Osnovani prigovori uz priložene dokaze bit će uvaženi, saopćeno je iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.
 
Srijeda,
19. januar 2022.
;">
VIŠE