Aktuelno

Pomoćnik Terzo na obilježavanju 29. godišnjice Trećeg korpusa Armije RBiH
01 Dec 2021Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo danas je u Visokom prisustvovao obilježavanju 29. godišnjice Trećeg korpusa Armije RBiH.

Terzo je polaganjem cvijeća na spomen obilježja zajedno s predsjednikom Zlatnih ljiljana Kantona Sarajevo Ismetom Godinjakom odao počast šehidima i poginulim borcima Visokog.  

U svom obraćanju članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima , demobilisanim borcima i komandantima, Terzo je uime Federalnog ministarstva i u svoje lično, čestitao godišnjicu osnivanja Trećeg korpusa.- Treći korpus ima svoje mjesto u historiji Armije RBiH, BiH i na to trebamo biti ponosni. Među pripadnicima ovog korpusa su dobitnici najvećih ratnih priznanja, svih naroda i narodnosti. Naši borci su branili državu i sve njene građane - kazao je pomoćnik Terzo.

Istakao je da je naša obaveza da ne zaboravimo naše heroje i historiju.

- Bh patriote su se časno borile i imale časne komandante. Branili smo se od onih koji su htjeli da unište našu zemlju. Zahvaljujući vama mi sada imamo državu, slobodu i narode koji žive zajedno - kazao je pomoćnik Terzo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-osobodilačkog rata.
 
Srijeda,
19. januar 2022.
;">
VIŠE