Aktuelno

U Sarajevu Konferencija o unaprijeđenju ranog rasta i razvoja djece u FBiH
30 Nov 2021


Konferencija o unaprijeđenju ranog rasta i razvoja djece u Federaciji BiH - Postignuća, izazovi i perspektive bit će održana 2. i 3. decembra/prosinca 2021. godine u Sarajevu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti.

Ova konferencija održava se u organizaciji UNICEF-a za BiH, i uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije, a u saradnji s federalnim ministarstvima obrazovanja i nauke, zdravstva, te rada i socijalne politike.

Prvi dan Konferencije planirano je predstavljanje „Politika strateških dokumenata vezanih za unaprijeđenje ranog rasta i razvoja u FBiH“, kao i pregled aktivnosti resornih federalnih ministarstava u oblasti ranog rasta i razvoja, a u kontekstu ispunjenja strateških ciljeva.

Drugi dan Konferencije, bit će posvećen predstavljanju dobre prakse i iskustava, odnosno izazovima i potencijalnim rizicima iz perspektive stručnjaka koji pružaju usluge djeci i porodicama, te pregledu naučnih dostignuća u BiH i svijetu u oblasti ranog rasta i razvoja. 

Iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti saopćeno je da je otvaranje Konferencije planirano u četvrtak u 14:00 sati, u hotelu Hills (ul. Butmirska cesta 18, Ilidža), dok su izjave za medije predstavnika FMON-a i UNICEF-a za BiH planirane u 13:30 sati.
 
Srijeda,
19. januar 2022.
;">
VIŠE