Aktuelno

Pomoćnik Terzo na obilježavanju 29. godišnjice pogibije Adila Bešića
29 Nov 2021


Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo prisustvovao je danas obilježavanju 29. godišnjice pogibije Adila Bešića, heroja oslobodilačkog rata u Bihaću.

Tom prilikom Terzo je uime Federalnog ministarstva i svoje lično, položio cvijeće na spomen obilježje Čekrlije i posjetio kasaru „Adil Bešić“.

U obraćanju članovima porodice Bešić, porodicama šehida i poginulih boraca, dobitnicima najvećih ratnih priznanja, demobilisanim borcima i komadantima Terzo je istakao da je svaki borac Armije Republike Bosne i Hercegovine inspiracija za priču koja govori o slobodi, pobjedi i miru.

- Svi naši časni borci su  zaslužili ući u historiju, jer bez njih ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. Neki od njih su na poseban način branili zemlju od agresije i ostali upamćeni kao heroji. Među njima je i Adil Bešić, jedan od devet narodnih heroja odbrane BiH, koji će ostati upamćen kao heroj, u pravom smislu te riječi - kazao je Terzo. 

Dodao je da su istinski heroji, kakav je bio Adil Bešić, davali nadljudske napore, živote i svoju mladost da se odbrani Bosna i Hercegovina i njeni građani.

- Njegova djela, ljudskost, patriotizam i ljubav prema domovini nastavili su živjeti kroz sve koji su ga zavoljeli i koji neće dozvoliti da se njegov ratni put ikada zaboravi - kazao je Terzo.Naglasio je da je naša zadaća da obilježavamo datume iz historije i sjećamo se ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, te da ne smijemo zaboraviti našeg narodnog heroja Adila Bešića i sve one koji su dali živote i branili Bosnu i Hercegovinu, te slobodu koju danas imamo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
 
 
Srijeda,
19. januar 2022.
;">
VIŠE