Aktuelno

Sutra potpisivanje Sporazuma između FMRPO-a i UNDP-a
21 Oct 2021

Obavještavamo vas da će sutra (petak, 22. oktobra/listopada 2021. godine) u 11:00 sati u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu (ul. Hamdije Čemerlića 2), biti potpisan Sporazum između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO) i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), kojim se inicira zajednička shema podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća.

Sporazum će potpisati federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera.

Sredstva, u ukupnom iznosu od 270.000 KM, za provedbu sheme poticaja, osigurali su UNDP kroz DigitalBIZ projekat i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine. 

Saradnja će biti inicirana u svrhu jačanja digitalne ekonomije u Federaciji BiH, povećanja konkurentnosti i rasta malih i srednjih preduzeća, te jačanja otpornosti na krizu izazvanu virusom COVID-19. Shema poticaja, koja je predmet ovog sporazuma, će pružiti podršku malim i srednjim preduzećima u ostvarivanju ulaganja usmjerenih na poboljšanje tehnoloških alata i opreme, jačanju stručnog vodstva, implementaciji konsultacija ili programa obuke, a sve s ciljem postizanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća. 

Odabir projekata će se vršiti na osnovu javnog poziva koji će objaviti FMRPO.

Napomena: Izjave za medije planirane su odmah nakon potpisivanja Sporazuma!

Molimo da medijski pratite ovaj događaj!

Događaj će biti održan uz maksimalno poštivanje aktuelnih Naredbi i Preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.
 
* * *

DigitalBIZ je projekat UNDP-a koji pruža podršku digitalnoj transformaciji privrede kroz potrebne politike i regulatorne izmjene, razvoj kapaciteta, kao i razvoj infrastrukture za prenos tehnologije i poticanje inovacija. Ovaj projekat predviđa pružanje podrške institucionalnim partnerima, posebno pružateljima usluga za razvoj poslovanja (npr. privredne komore, razvojne agencije, inovacijski centri, tehnološki parkovi itd.) u stvaranju povoljnog okruženja za razvoj digitalne ekonomije odnosno povećanje produktivnosti postojećih ekonomskih sektora, rastućih novih tržišta i sektora, kao i ubrzanje ukupnog ekonomskog rasta kroz digitalne inovacije.
 
Subota,
04. decembar 2021.
;">
VIŠE