Aktuelno

FUZIP: U septembru povećan nadzor nad poštivanjem higijensko-epidemioloških mjera
08 Oct 2021Federalna uprava za inspekcijske poslova saopćila je da inspekcijski organi u FBiH nastavljaju s vršenjem nadzora nad poštivanjem higijensko-epidemioloških mjera svim raspoloživim kapacitetima, te poduzimaju sve aktivnosti u okviru svoje nadležnosti na sprečavanju daljeg širenja koronavirusa u FBiH, u skladu s odlukama nadležnih kriznih štabova.

U septembru 2021. godine, prema trenutnim podacima, inspekcijski organi u FBiH izvršili su ukupno 1.902 nadzora, u okviru kojih je kod 57 subjekata nadzora uočeno grubo kršenje mjera, te su im izdati prekršajni nalozi u iznosu od 91.400 KM. Subjektima nadzora kod kojih su ustanovljena manja odstupanja od propisanih mjera izrečeno je 411 rješenja o otklanjanju nedostataka. Također, izdata su četiri rješenja o zabrani rada, te 55 upozorenja. Najveći broj nadzora izvršile su kantonalne uprave za inspekcijske poslove u  Zeničko-dobojskom (547) i Kantonu Sarajevo (372).

Od ukupnog broja, inspektori FUZIP-a su u septembru izvršili 124 inspekcijska nadzora u okviru kojih su utvrdili šest prekršaj i izdali prekršajne naloge u iznosu od 11.000 KM. Izdali su i 17 rješenja o otklanjanju nedostataka, četiri o zabrani rada i 55 upozorenja.

Iz FUZIP-a apeluju na građane i privredne subjekte da se pridržavaju propisanih mjera, te osiguraju pretpostavke za poštivanje svih preporuka, a za dobrobit ličnog zdravlja, te kolektivnu sigurnost i normalizaciju prilika u Federaciji BiH, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslova.
 
Subota,
04. decembar 2021.
;">
VIŠE