Aktuelno

Na području Kalesije radi se 99 stambenih jedinica za socijalno ugrožene
08 Oct 2021Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić tokom današnje posjete Kalesiji sastao se s načelnikom općine Seadom Džafićem i zastupnicom Tuzlanskog kantona Hasibom Kurtić. Tom prilikom potpisani su  ugovori o izvođenju radova na asfaltiranju puta koji povezuje naselja Prnjavor i Čanići.  

Tokom posjete ministar Ramić je obišao dionicu puta čija izgradnja uskoro počinje, a nakon toga i  lokalitet izgradnje objekata gdje se upoznao o dinamici izvođenja radova, kao i o planu završetka izgradnje.

Federalno ministarstvo na području općine Kalesija provodi projekte CEB II i RSP putem kojih će biti izgrađno 99 stambenih jedinica čiji su radovi u toku. Stambene jedinice se grade po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za porodice iz kolektivnih i alternativnih smještaja, te socijalno osjetljivih kategorija.

Posredstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica obezbijeđen je pripravnički staž za dvoje mladih iz općine Kalesija. 

Ugovore su potpisali Aljo Subašić i Hajrija Šehić, koji su istakli da im je zasnivanje prvog radnog iskustva  značajno jer će nakon završenog pripravničkog staža biti konkurentni na tržištu, a ujedno će dodatno usavršiti svoje radne vještine i kompetencije, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 
 
Subota,
04. decembar 2021.
;">
VIŠE