Aktuelno

„Dječija nedjelja“ od 4. do 10. oktobra
01 Oct 2021Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da je, povodom obilježavanja „Dječije nedjelje“ u Federaciji BiH u prvoj sedmici oktobra, donijelo Program obilježavanja „Dječije nedjelje“ u Federaciji BiH za 2021. godinu „Dječije nedjelje“.
 
Ove  godine “Dječja nedjelja” će biti obilježena od 4. do 10. oktobra. Njen cilj je podsticanje i organizovanje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federaciji BiH, a kroz kantonalne programe će biti organizovane raznovrsne aktivnosti.
 
Domaćin centralne manifestacije obilježavanja “Dječje nedjelje” na teritoriji Federacije BiH za 2021. godinu je, na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike Posavskog kantona, Udruženje osoba s posebnim potrebama “Put u život” iz Orašja. Ovo udruženje će upriličiti otvaranje centralne manifestacije u petak, 8. oktobra 2021. godine, u 9:00 sati.
 
Imajući u vidu nepovoljnu epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom, svi potencijalni organizatori i implementatori aktivnosti za obilježavanje “Dječije nedjelje” dužni su se pridržavati zdravstveno-epidemioloških preporuka i naredbi nadležnih institucija.
 
Federalno ministarstvo će s budžetske pozicije tekućeg transfera neprofitnim organizacijama, povodom „Dječije nedjelje“ dodijeliti novčane nagrade nadarenim učenicima i studentima bez oba roditelja, te iz socijalno ugroženih porodica, na osnovu prijava nadležnih centara za socijalni rad, odnosno općinskih službi socijalne zaštite, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
 
Subota,
04. decembar 2021.
;">
VIŠE