Aktuelno

Milićević i Ramić u Mostaru: Početak izgradnje 24 stambene jedinice
08 Apr 2021Zamjenica premijera FBiH i federalna ministrica finansija Jelka Milićević i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, te gradonačelnik Mostara Mario Kordić, danas su u naselju Sutina u Mostaru, ozvaničili početak radova na objektu sa 24 stambene jedinice.

Riječ je o prvoj zgradi, od ukupno planirane tri, a koja je namijenjena za smještaj korisnika postojećih kolektivnih centara i alternativnog smještaja s područja Mostara.

Projektom „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja - CEB II“ planirano je stambeno zbrinjavanje blizu 7.200 korisnika koji žive u neuslovnim objektima kolektivnih centara i alternativnih smještaja.Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona planirana je izgradnja  132 stambene jedinice u ukupnoj vrijednosti od devet miliona KM, i to u Konjicu, Jablanici, Čapljini i Mostaru.  Trenutno se na području Federacije BiH izvode radovi na izgradnji dvanaest novih objekata sa ukupno 258 stambenih jedinica, te vrši rekonstrukcija i sanacija pet objekata sa 10 stambenih jedinica u Gradačcu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Ponedjeljak,
19. april 2021.
VIŠE