Aktuelno

PUFBiH: Inspektori zapečatili restoran
21 Feb 2021Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo su 20.2.2021. godine u večernjim satima, u saradnji sa inspektorima Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i uz asistenciju policije MUP-a Kantona Sarajevo, izvršili su inspekcijski nadzor zakonitosti poslovanja poreznog obveznika UR Gostionica s pružanjem usluga smještaja „Bosna“ na Ilidži, ul. Butmirska cesta br. 8.
 
Inspektori Porezne uprave FBiH su utvrdili da ovaj porezni obveznik posluje nezakonito, jer su u momentu nadzora bila angžirana četiri neprijavljena radnika, što je predstavljalo osnov za pečaćenje objekta i izdavanje prekršajnog naloga po Zakonu o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, s novčanom kaznom od 2.000 KM.
 
Također je prekršio odredbe Zakona o fiskalnim sistemima, zbog čega je izdat prekršajni nalog s novčanom kaznom od 3.000 KM, a zbog neprijavljivanja muzike uživo izdavat je prekršajni nalog s kaznom od 200 KM.
 
Dakle, ukupno su izrečene novčane kazne od 5.200 KM.
 
Inspekcijski nadzor se nastavlja ispitivanjem i utvrđivanjem tačne porezne obaveze ovog obveznika, saopćila je Porezna uprava Federacije BiH.
 
 
Nedjelja,
28. februar 2021.
VIŠE