Aktuelno

Novalić i Ramić: Treba pomoći Drvaru, Glamoču i Bosanskom Grahovu
25 Jan 2021Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić su u Drvaru s načelnicima ove, te općina Glamoč i Bosansko Grahovo, razgovarali o pomoći Vlade FBiH u realizaciji infrastrukturnih projekata u tim lokalnim zajednicama.
 
Novalić je istakao da su ove tri općine ugrožene i nisu ekonomski održive, te da šira zajednica treba da im pruži više podrške.
 
Naveo je da te lokalne zajednice imaju gotovo identične probleme sa izbjeglicama, ekonomijom, infrastrukturom i održavanjem budžeta.
 
- Razmatrali smo kako više pomoći ovim općinama, mada pomoć nije izostajala ni dosad, i zaključili smo da ćemo morati usvojiti asimetričan pristup podršci općinama u Federaciji BiH kako bi one nerazvijene dobijale više - rekao je Novalić.
 


Dodao je da je danas dogovoreno da sačine listu prioriteta u svakoj oblasti i da bude održan novi sastanak za nekoliko mjeseci i određeno kako odgovoriti na te probleme.
 
- Ukoliko budu osmišljeni dobri projekti, podrška može iznositi i do 700.000 KM po općini - naglasio je Novalić.
 
Premijer Novalić i ministar Ramić su nakon sastanka obišli Memorijalni kompleks Muzej “25. maj“ i Titovu pećinu.
 
Novalić se upisao u knjigu posjetilaca u Muzeju i istakao da mu je čast biti na ovom značajnom historijskom prostoru.
 
- Ovo je nezaobilazno mjesto za svakog antifašistu. Želja mi je da što više mladih dolazi ovdje i na licu mjesta uči o historiji - napisao je Novalić.
 
 
 
Nedjelja,
28. februar 2021.
VIŠE