Aktuelno

Novogodišnja čestitka premijera Novalića
31 Dec 2020Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio novogodišnju čestitku, u kojoj se kaže:
 
“Svim našim građanima, želim sve najbolje u Novoj 2021. godini, a prije svega dobro zdravlje, više radosti i napredak.
 
Nadam se da će napori koje ulažemo na zaustavljanju pandemije dati dobre rezultate, prvenstveno kako bi se očuvalo ono najbitnije, a to je zdravlje ljudi.
 
Vjerujem da su poduzete mjere Vlade Federacije BiH usmjerene na pomoć privredi uspjele zadržati hiljade radnih mjesta, a reformski procesi očuvali stabilnost budžeta jer smo  svoje obaveze redovno izmirivali prema svim korisnicima budžeta i građanima. To potvrđuje i kontinuitet isplate penzija, naknada za boračku populaciju i civilnih invalidnina.
 
U narednoj godini ćemo nastaviti s daljnjim reformama koje će omogućiti izlazak iz privrednih i socijalnih teškoća, ali i stvarati ekonomski rast, čime se treba obezbjediti socijalna  sigurnost i bolji život za svakog čovjeka.
 
Godina koju ostavljamo iza sebe je bila teška, napredvidiva i puna izazova, stoga želim da u Novu godinu uđemo s nadom da će budućnost donositi sve više razloga za zadovoljstvo.
 
Uz uvjerenje da će predstojeća godina biti obilježena zdravljem, boljim rezultatima i napretkom, želim da ovaj praznik provedete u dobrom raspoloženju sa članovima porodice, prijateljima i komšijama“, kaže se u čestitki premijera Novalića.
 
 
Nedjelja,
28. februar 2021.
VIŠE