Aktuelno

Đapo: Pomoć u turizmu i ugostiteljstvu dijeljena isključivo na osnovu Uredbe Vlade FBiH
29 Dec 2020Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo razgovarala je danas s direktorom kompanije „Centrotrans-Eurolines“ i bivšim predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije BiH Safudinom Čengićem.
 
Na sastanku je razgovarano o Uredbi Vlade Federacije BiH o interventnim mjerama za pomoć ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, odnosno o Odluci o dodjeli sredstava subjektima u turističko-ugostiteljskom sektoru u iznosu od 30.000.000 KM.
 
Čengić je ukazao na određene nedostatke Uredbe, koje su, prema njegovom mišljenju, dovele do problema prilikom realizacije finansijskih sredstava.
 
Ministrica Đapo je ponovila da je novac privrednim subjektima u turističko-ugostiteljskom sektoru dijeljen isključivo u skladu sa odredbama Uredbe koju je usvojila Vlada Federacije BiH.
 
Uslovi za apliciranje na javni poziv kao i kriteriji raspodjele sredstava sastavni su dio Uredbe. Naglasila je da je neophodna kontinuirana suradnja i komunikacija Vlade Federacije BiH i poslodavaca kako bi u budućnosti bile izbjegnute sve eventualne nesuglasice, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
 
Nedjelja,
28. februar 2021.
VIŠE