Aktuelno

Ministar Ramić posjetio Kotor-Varoš
11 Dec 2020Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Kotor-Varoš, gdje su za potrebe povratničke zajednice otvorene prostorije Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju u Kotorvaroškoj dolini.
 
- Povratnicima je neophodno obezbijediti mjesto gdje se mogu okupljati, razmjenjivati mišljenja i iskustva, odakle će počinjati neke nove ideje. Nevladine i vjerske organizacije su značajan servis građanima. Stoga smo odlučili podržati rekonstrukciju prostorija iz kojih će moći da djeluju i da zajedničkim snagama osnažuju svoju zajednicu - istakao je ministar Ramić
 
Predsjednik Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju u Kotorvaroškoj dolini Muhamed Mehmedović zahvalio je Federalno ministarstvu na saradnji.
 
U promet su puštene završene dionice puta u mjestima Kotor i Vranić, čije radove su sufinansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Opština Kotor-Varoš i Udruženje za održivi povratak, suživot i toleranciju u Kotorvaroškoj dolini.
 
- Obilazimo povratnike u cijeloj Bosni i Hercegovini, završavaju se infrastrukturni projekti i to je naša misija. Našim dolaskom u povratničke zajednice želimo osjetiti potrebe povratnika „iz prve ruke“, nastavit ćemo to činiti i svakim danom popravljati stanje kako bi kvalitet života povratnika bio sve bolji – zaključio je ministar Ramić, saopćeno je iz ovog ministarstva.
 
Nedjelja,
28. februar 2021.
VIŠE