Aktuelno

Ramić: U Vlasenici se sjećamo žrtava, ali i gradimo infrastrukturu za buduće generacije
09 Dec 2020

Završetak uređenja Memorijalnog centra „Rakita“, izgradnja vjerskog objekta u mjesnoj zajednici Gradina, te sanacija i asfaltiranje lokalnog puta u mjestu Ferhatovići, bili su povod današnje posjete federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića povratnicima u Vlasenici.
 
Predstavnici Islamske zajednice i povratnika su upoznali ministra o ovoj povratničkoj zajednici i važnosti završenih projekata te onih koji su u fazi realizacije.
 
- Šehitluci su naša trajna obaveza, stoga smo učinili krajnje napore i završili uređenje Memeorijalnog centra u Vlasenici, onako kako i dolikuje najboljim sinovima naše domovine. Za bolji vjerski život završava se adekvatan vjerski objekat u mjesnoj zajednici Gradina. Radovi su u toku i raduje nas da će do kraja godine biti završeni. Tu će se okupljati povratnici i edukovati mladi naraštaji. U svim projektima koji su vezani za vjersku infrastrukturu  partner nam je Islamska zajednica i ta saradnja je u svim povratničkim sredinama dobra - kazao je ministar Ramić
 
U naselju Ferhatovići završeno je asflatiranje lokalnog puta, što je povratnicima dodatno poboljšalo uslove života.
 
 - Znamo da nismo riješili sva pitanja završetkom puta, ali je isto tako on preduslov za sve druge aktivnosti u povratničkim naseljima. Ljudi će lakše i brže do posla, transport je brži što pogoduje svima koji se žele  baviti bilo kojim poduzetnim aktivnostima, pa i distribuciju poljoprivrednih dobara - poručio je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Nedjelja,
28. februar 2021.
VIŠE