Aktuelno

Ministar Ramić s predstavnicima saveza demobilisanih boraca
08 Dec 2020Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić održao je sastanak s predsjednikom Saveza demobilisanih boraca FBiH Sabahudinom Ramićem i predsjednikom Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona Muzijetom Kahrimanovićem. Razmatrane su mogućnosti dodatne stimulacije za povratničku boračku populaciju i sticanje istog statusa u ostvarivanju prava za povratnike koji su bili pripadnici Armije BiH, kao i demobilisani borci iz Federacije BiH.
 
Razgovarano je i  o načinu izbora korisnika podrške Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica kako bi se u programe uključile porodice koje dolaze iz boračke populacije, što je i do sada bila praksa Ministarstva.


 
Naglašeno je da treba osigurati sredstva za realizaciju biznis ideja demobilisanih boraca po uzoru na nekoliko lokalnih zajednica u kojima su ostvarili uspješan ekonomski napredak.
 
-Glas demobilisanih boraca ne smije utihnuti. Naročito nam je važno da rasteretimo povratnike i budemo produžena ruka koja će se boriti za njihova prava. Povratnička i boračka populacija su najugoženije kategorije društva i zbog toga je neophodno osigurati dodatna sredstva kako bismo sistemski rješavali njihove probleme. U našem ministarstvu ih već tretiramo kroz sve naše programe, a to preporučujemo i drugim ministarstvima i institucijama – rekao je ministar Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
 
Nedjelja,
28. februar 2021.
VIŠE