Aktuelno

Premijer Novalić: Neupitna je podrška koju imamo od NATO-a
04 Dec 2020Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prisustvovao je danas svečanoj primopredaji dužnosti između dosadašnjeg komandanta NATO Štaba u Sarajevu, brigadnog generala Američke vojske Vilijama Edvardsa, i novog komandanta brigadnog generala Američke vojske Erika Folkestada.
 
- NATO i Bosna i Hercegovina imaju dugogodišnju i uzajamno korisnu saradnju, kao što je rekao brigadni general Edvards. Neupitna je podrška koju imamo od NATO-a i posebno cijenimo opredjeljenje Saveznika za stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine. Podsjećam da mi imamo jasno zacrtan put prema NATO-u i uvjeren sam da će naša zemlja uskoro postati i članica - kazao je ovom prilikom premijer Novalić.
 
- Iskazao bih zahvalnost dosadašnjem komandantu na podršci i svemu onome što su NATO misije dosad uradile, posebno bih se zahvalio na podršci koju smo imali u realizaciji ciljeva zacrtanih u Programu reformi naše države, a što je okvir za kontinuranu saradnju između NATO-a i Bosne i Hercegovine u okviru koga svoj doprinos ima i Federacija BiH. Poželio bih dobrodošlicu i sretan rad novom komandantu i uvjeren sam da će i on raditi na tome da Bosna i Hercegovina ide velikim koracima ka članstvu u NATO-u - izjavio premijer Novalić.
 
Nedjelja,
28. februar 2021.
VIŠE