Aktuelno

U BiH nema dodatnih mjera koje bi značile „zaključavanje“
27 Nov 2020Premijer Federacije BiH Fadil Novalić sastao se danas u Doboju s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom i premijerom RS Radovanom Viškovićem, kojima je sredinom novembra uputio inicijativu s ciljem održavanja sastanka o temi stabilizacije stanja i usporavanja širenja zaraze koronavirusa.

Sastanku su prisustvovali i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a,  pomoćnik ministra zdravstva FBiH, šef Odjela zdravstva Brčko distrikta kao predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH.

Nakon sastanka predsjedavajući Vijeća ministara BiH prezentirao je donesene zaključke, te kazao da u Bosni i Hercegovini neće biti dodatnih mjera koje će značiti „zaključavanje“ u cilju borbe protiv koronavirusa.  Procijenjeno je da su trenutne epidemiloške mjere dovoljne da drže situaciju pod kontrolom, te da je zdravstveni sektor pod velikim pritiskom, ali da dosta dobro radi svoj posao i da je spreman prihvatiti sve kojima je potrebna njega, dodavši da su neophodna dodatna podrška i materijalna sredstva za taj sektor.

Naglašeno je da je neophodna vakcina i da je Bosna i Hercegovina spremna osigurati novac i put do pacijenta kada ona bude dostupna. 
 
Nedjelja,
28. februar 2021.
VIŠE