Aktuelno

Čestitka premijera Novalića povodom Dana državnosti BiH
24 Nov 2020Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom 25. novembra/studenog, Dana državnosti BiH, u kojoj se kaže:
 
“Za Bosnu i Hercegovinu, njene narode i narodnosti, građane i njihovu zajedničku budućnost nemjerljiv je značaj Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, na kojem su ponovo potvrđeni državnost i kontinuitet naše domovine, te jasno i glasno izražena volja njenih naroda i građana za zajednički život. Stoga je naša dužnost da Bosnu i Hercegovinu stalno izgrađujemo kao državu vladavine prava i jednakosti svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.
 
Također smo dužni generacijama koje dolaze ostaviti u naslijeđe pravno uređenu i ekonomski snažnu državu, te im prenijeti ljubav prema Bosni i Hercegovini. To je naš dug prema našoj jedinoj domovini.
 
Od početka svog mandata ova vlada radi na napretku naše zemlje. Iako usporeni trenutnom teškom situacijom koja je zatekla cijeli svijet, stalno nastojimo ublažiti posljedice uzrokovane pandemijom koronavirusa, prvenstveno kako bi se sačuvalo zdravlje ljudi, ali i oporavila i stabilizirala ekonomija. Naš cilj i dalje ostaje isti, da i u ovim izazovnim vremenima, ispunimo sve zahtjeve kako bi Bosna i Hercegovina postala članica Evropske unije.
 
Iskreno vam čestitam Dan državnosti i pozivam da zajednički stvaramo bogatiju i ljepšu, našu jedinu domovinu, Bosnu i Hercegovinu”.
 
Petak,
22. januar 2021.
VIŠE