Aktuelno

Susret entitetskih premijera: Snažnija koordinacija u borbi protiv pandemije
20 Nov 2020Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u Banjoj Luci, s predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem razgovarao o mjerama koje entitetske vlade preduzimaju s ciljem suzbijanja pandemije korona virusa.
 
Tokom razgovora je ukazano na potrebu snažnije koordinacije aktivnosti svih nivoa vlasti u BiH u borbi protiv pandemije.
 
Razgovarano je o uticaju pandemije na privredu, kao i o mjerama podrške koje su donijele dvije vlade s ciljem pomoći privrednim subjektima.
 
Bilo je riječi i o stanju javnih finansija, sa osvrtom na predstojeće aktivnosti u vezi s pripremama budžeta i dokumenata ekonomskih politika Federacije BiH i Republike Srpske za narednu godinu.
 
Istaknuto je da će 30. novembra biti održana sjednica Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje, na kojoj će biti razgovarano o raspodjeli sredstava od akciza i putarina koja se nalaze na računima ove uprave.
 
Danas je razgovarano je i o daljim aktivnostima entitetskih vlada kada je riječ o realizaciji velikih zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao što je izgradnja koridora Vc, te o zaštiti domaće proizvodnje. Tom prilikom ukazano je na potrebu harmionizacije svih propisa u Federaciji BiH i Republici Srpskoj koji se odnose na privređivanje.
 
Ponedjeljak,
17. maj 2021.
VIŠE