Aktuelno

Novalić na Skupštini Elektroprijenosa BiH
20 Nov 2020U sjedištu Elektroprijenosa BiH u Banjoj Luci danas je održana jedanaesta redovna sjednica Skupštine dioničara kojoj su prisustvovali premijer Federacije BiH i predsjedavajući ove skupštine Fadil Novalić i i premijer Republike Srpske i član Skupštine Radovan Višković, te članovi Uprave, v.d. izvršnog direktora za rad i održavanje sistem Cvjetko Žepinić, izvršni direktor za planiranje sistema i inženjering Alaudin Alihodžić, v.d. izvršnog direktora za finasije Dragan Zelenika, v.d. izvršnog direktora za pravne poslove Nedžad Numić i izvršni direktor za kadrovske poslove Vinko Đuragić. Skupštini su prisustvovali i članovi Upravnog odbora ove kompanije, predsjednik Branko Baroš i njegov zamjenik Muhamed Mehmedović, te predsjednik Odbora za reviziju Mladen Milić.
 
Na sjednici su usvojeni revidirani finansijski izvještaji za prethodne tri godine, kao i odluke o raspodjeli dobiti ostvarene za 2017., 2018.  i 2019. godinu. Odlučeno je da 6.837,812 konvertibilnih maraka odlazi u akumuliranu dobit, a 1.709,452 KM u rezerve, u skladu sa zakonom i Odlukom o obaveznim i posebnim rezervama Kompanije.
 
Danas je usvojen je i Finansijski plan Elektroprijenosa BiH za period 2020.-2022. godina, te izvještaj o radu Odbora za reviziju za 2017., 2018. i 2019. godinu, kao i Odluka o odobravanju ugovora o međusobnim pravima i obavezama ove kompanije i članova Odbora za reviziju.
 
Ponedjeljak,
17. maj 2021.
VIŠE