Aktuelno

Ministar Ramić u Prijedoru: Izgradnja putne infrastrukture je važan segment u održivom povratku
12 Nov 2020Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas povratnike u Prijedoru gdje je ozvaničio završetak radova na četiri putna pravca u mjesnim zajednicama Petrovo, Čarakovo, Trnopolje i Kozarac. Ministar Ramić je ovom prilikom istakao kako je upravo obnova infrastrukturnih objekata i izgradnja saobraćajnica preduslov za ekonomsko jačanje povratničkih sredina.


 
Dodao je da Federalno ministarstvo kontinuirano osigurava sredstva za povratnike u Prijedor, najviše za izgradnju infrastrukture, ali i za sanaciju kuća, stipendiranje studenata i učenika, podršku porodiljama, kao i za projekte zapošljavanja povratničke populacije. U tom pravcu, resorno ministarstvo svake godine osigura oko milion KM, naglasio je Ramić.
 
Pored ministra Ramića, u posjeti povratnicima bili su i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te predsjednik Skupštine ovog grada Ajdin Mešić. Inače, Prijedor je osigurao oko 40 posto sredstava za izgradnju ovih saobraćajnica, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Petak,
22. januar 2021.
VIŠE