Aktuelno

Ministar Ramić u Bijeljini i Janji: Ovdje živi povratak
06 Nov 2020Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas povratnike u Bijeljini i Janji, gdje je s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i predstavnicima povratnika u ovaj kraj razgovarao o dosadašnjim projektima koje, u saradnji s Gradskom upravom, realizira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ramić i Mićić su obišli završene infrastrukturne projekte. U Bijeljini je završeno asfaltiranje dva putna pravca, dok je u Janji završena sanacija krova i instalacija rasvjete na školskom igralištu u OŠ „Meša Selimović“.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kontinuirano pomaže povratak u Bijeljinu i Janju.

- U proteklih nekoliko godina smo u Bijeljinu investirali oko četiri miliona KM kroz različite vidove podrške. Najznačajnije smo pomogli izgradnju infrastrukture, a dio smo i vidjeli danas. Nadam se da smo obradovali 438 učenika-povratnika u Janji jer smo sanirali krov njihove škole i završili rasvjetu. Semberija je kraj u koji se isplati ulagati jer vam je to ujedno investicija, a ne trošak. Povratnici ovdje vrijedno rade, mi ih pratimo kroz sve naše programe koje realiziramo. Nanovo se obradujemo prisustvu mladih i rado podržavamo njihove ideje, zajedno s Gradskom upravom. Pozitivna iskustva povratnika iz Semberije želimo prenijeti i u druge krajeve u kojima je ostvaren povratak  - istakao je ministar Ramić.

Bijeljina je jedan od gradova u BiH u kojem se aktivno provodi Revidirana strategija BiH za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom s Ministarstvom, tu saradnju ćemo nastaviti i učiniti još značajnijom kako bismo povratnicima obezbijedili sve potrebno da obrađuju svoja imanja i žive od svog rada - kazao je gradonačelnik Mićić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
 
Petak,
22. januar 2021.
VIŠE