Aktuelno

Ministar Ramić: Nova pomoć povratnicima
15 Oct 2020Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je gradilište u Špionici gdje su u toku radovi na izgradnji 62 stana za raseljene i osobe u stanju socijalne potrebe. Vrijednost ovog projekta je više od četiri miliona KM.
 
- Ovo je jedan od najvećih projekata koje realizira Federalno ministarstvo. Čekamo da nam lokalne vlasti ili načelnik izdaju upotrebnu dozvolu i riješe probleme sa Elektroprivredom, njihovim trafostanicama, kako bismo uselili korisnike. Nadam se da će se to desiti do kraja godine. Ovdje vidimo u kojoj je fazi i gradilište u Tinji. Radi se o 20 stanova čija je ukupna vrijednost radova gotovo 1,8 miliona KM - kazao je Ramić.
 
Radovi su počeli u aprilu ove, a završetak je planiran za april 2021. godine.
 
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će u Srebreniku putem javnog poziva pružiti finansijsku podršku izgradnji pristupa magistralnom putu od mosta u naselju Polje u Mjesnoj zajednici Potpeć, a vrijednost projekta je 55.000 KM. 
 
Srebrenik je dobio i finansijsku podršku za još dva projekta, za asfaltiranje još jednog puta i čitaonicu.  
 
Nakon Srebrenika predstvanici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica obišli su i Gradačac gdje je u toku asfaltiranje puta Kamnik - Rajska dužine oko 1,5 km, a za ovu dionicu izdvojeno je više od 280.000 KM.
 
Nedjelja,
25. oktobar 2020.
VIŠE