Aktuelno

Izgradnja kuća za 21 povratničku porodicu u Zvorniku
30 Jul 2020Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Zvorniku prisustvovao potpisivanju i uručenju ugovora o izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata za 21 povratničku porodicu.

Povratnici ovih dana potpisuju različite ugovore o podršci s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. 

Potpisivanju i uručenju ugovora prisustvovali su i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i predstavnici povratnika.

- Danas smo podržali 21 porodicu u Zvorniku u trajnom rješavanju stambenog pitanja. Neki od njih će završiti već započetu izgradnju ili rekonstrukciju, a dio korisnika će dobiti stambene jedinice po sistemu „ključ u ruke“. Značajan broj porodica se vratio u Zvornik što potvrđuje i broj učenika u osnovnim i srednjim školama. Stoga i veliki broj zahtjeva za proširenje stambenih jedinica. Nastavit ćemo ih podržavati i kroz druge naše programe koje kreiramo u skladu s njihovim potrebama - kazao je ministar Ramić.

Dobra saradnja lokalne zajednice i Federalnog ministarstva je rezultat mnogih realizovanih i projekata u fazi realizacije.

- Zvornik je proteklih godina bio primjer suživota i dobre saradnje na svim nivoima vlasti. Aktivizam Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i ministra Ramića je jedna vrsta garanta opstanka ljudi koji su odlučili živjeti u Zvorniku i obrađivati svoja imanja. Gradska uprava je i u ovom projektu, kao i u drugima, bila na raspolaganju povratnicima i to će nastaviti da radi - istakao je gradonačelnik StevanovićUgovori će biti realizirani putem Saudijskog fonda za razvoj  (devet korisnika) po sistemu „ključ u ruke“ i budžetskih sredstava Vlade Federacije BiH (12 korisnika) kroz dodjelu građevinskog materijala čija  ukupna vrijednost iznosi više od 480 hiljada KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Utorak,
11. august 2020.
VIŠE