Aktuelno

Sutra Dan Sudske policije FBiH
09 Oct 2019

Obavještavamo vas da će sutra (četvrtak, 10. oktobar/listopad 2019. godine) s početkom u 12 sati u Hotelu Hills u Sarajevu biti održana svečanost u povodu Dana Sudske policije FBiH. Tim povodom za 11.30 sati planirano je obraćanje medijima predsjednika Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine Milorada Novkovića i glavnog zapovjednika  Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine Dženada Groše.
 
Na svečanosti se očekuje prisustvo većeg broja zvanica, predstavnika ambasada, zakonodavne i izvršne vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, te rukovodilaca pravosudnih institucija, rukovodilaca policijskih agencija, nosilaca pravosudnih funkcija i drugih.
 
Dan sudske policije Federacije BiH obilježava se ove godine po prvi put nakon 20 godina od početka rada prvih organizacionih jedinica i službenika Sudske policije FBiH. Na svečanoj ceremoniji će biti upriličeno postrojavanje svečanog stroja Sudske policije, prezentiran njen rad, dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su dali doprinos za unaprjeđenje rada Sudske policije FBiH.
 
Molimo vas da medijski pratite ovaj događaj!
 
Više informacija možete dobiti ovdje.
 
Utorak,
18. februar 2020.
VIŠE