Aktuelno

Vojni ataše Republike Turske u Sarajevu u oproštajnoj posjeti ministru Bukvareviću
01 Aug 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, danas je primio je turskog vojnog atašea u Sarajevu, brigadira Gülhana Yilmaza, u oproštajnu posjetu.

Brigadir Yilmaz je kazao da je protekle tri godine naučio mnogo o ustrojstvu i načinu življenja i rada u BiH i da je  imao izuzetnu saradnju, posebno se zahvaljujući resornom ministru i saradnicima. Istakao je da je BiH predivna zemlja u koju se planira vratiti i u kojoj je upoznao divne ljude koji vole svoju državu, a poštuju drugo i drugačije.

Ministar Bukvarević je zahvalio tuskom vojnom atašeu na svim zalaganjima i istakao da je turski bataljon i u vrijeme agresije na našu domovinu dao nesebičan doprinos u pomoći našem narodu, te da ta saradnja i danas traje kroz brojne projekte.

Na sastanku je konstatovano da su BiH i Turska prijateljske zemlje, a njihovi narodi su vezani uzajamnom podrškom i pomoći u najtežim trenucima.

Na kraju posjete, ministar Bukvarević je uručio prigodan poklon brigadiru Yilmazu, kao znak zahvalnosti za njegov angažman u BiH u proteklom periodu. Vojni ataše Republike Turske u Sarajevu svoj mandat završava 7. augusta 2019. godine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Srijeda,
15. juli 2020.
VIŠE