Aktuelno

Ramić: Volja za povratkom u kotorvarošku dolinu još postoji
31 Jul 2019Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će dodijeliti građevinski materijal za 12 povratničkih porodica u Kotor Varoši, na temelju provedenog javnog poziva.

Ugovore s korisnicima su u Kotor Varoši potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Opštine Zdenko Sakan. Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Ibrahim Palić, kao i drugi predstavnici povratnika.

Jedan od korisnika Adnan Opakić ističe da je ova pomoć od velike koristi za dogradnju kuće jer u njegovom domaćinstvu živi šest članova koji će nakon proširenja kuće, imati bolje uslove za stanovanje.

Ministarstvo ovih dana potpisuje ugovore o dodjeli materijala povratnicima na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

- Donirani građevinski materijal će poslužiti korisnicima za proširenje ili potpunu izgradnju njihovih domova. Zaprimili smo veliki broj aplikacija iz ove opštine, što ukazuje na to da volja za povratkom u kotorvarošku dolinu još postoji. Značajan broj njih smo realizirali, što ćemo činiti i u narednom periodu, a u skladu sa iskazanim potrebama povratnika. Nastavljamo snažno s našom misijom jer povratak je ključ jačanja države - zaključio je ministar Ramić.
 
Petak,
24. januar 2020.
VIŠE