Aktuelno

Pripreme za manifestaciju „Odbrana BiH-Igman 2019“ teku prema planu i programu
17 Jul 2019Organizacioni odbor manifestacije „Odbrana BiH-Igman 2019“ kojim predsjedava federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, danas je održao sastanak na kojem je usvojen plan i program ovogodišnje manifestacije, te su prezentirani i usvojeni izvještaji svih pododbora.

Ove godine manifestacija će biti održana 1. i 2. augusta, a centralni dio obilježavanja bit će upriličen u petak, 2. augusta na platou Velikog polja na Igmanu, gdje će biti održan kulturno-umjetnički program i defile veterana.

Prema informacijama Podobora za vojne počasti, ove godine se očekuje dolazak velikog broja veterana koji će biti dio defilea, a pozvani su svi građani Bosne i Hercegovine da se priključe ovoj izuzetno značajnoj manifestaciji i svojim dolaskom uveličaju njen značaj. Autobusi će biti planirani za brojne gradove širom domovine, tako da će svi oni koji budu željeli imati i besplatan prevoz i topli obrok.

Tradicionalno, i ove godine bit će upriličen vjerski program za poginule branioce Armije i MUP-a RBiH svih konfesija. Također, nakon klanjanja džuma-namaza u ratnoj džamiji na Igmanu bit će proučena i Dova za domovinu, a hutbu će održati reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Organizacioni odbor danas je prezentirao najavni džingl manifestacije koji će biti plasiran putem medija, a želja organizatora je da se ove godine manifestacija podigne na još veći nivo.

Simbolični moto ovogodišnje 19. manifestacije „Odbrana BiH-Igman 2019“ je „Dođi i posvjedoči“, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Subota,
08. august 2020.
VIŠE