Aktuelno

U 140 kontrola zatečeno 28 radnika „na crno“
16 Jul 2019Porezna uprava Federacije BiH nastavila je aktivnosti kontrole zakonitosti poslovanja poreznih obveznika na području Federacije BiH koje su započete 8. jula 2019. godine.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u toku inspekcijskog nadzora izvršenog 15. jula 2019. godine na području općina Bihać, Cazin, Velika Kladuša, Bosanska Krupa, Ljubuški, Široki Brijeg, Grude, Posušje, Zenica, Kakanj, Visoko, Maglaj,Tešanj, Usora, Žepče, Olovo, Breza, Zavidovići, Domaljevac, Orašje i Odžak izvršili 140 kontrola i otkrili 28 neprijavljenih radnika.

U ovim kontrolama inspektori su otkrili i 40 obveznika koji nisu evidentirali promet, devet koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i osam objekata u kojima je djelatnost obavljana bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa, nepostojanje fiskalnog uređaja i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćena su 22 objekata, a u 67 slučajeva  izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 166.200 KM.

Porezna uprava Federacije BiH pozivala je sve radnike koji rade “na crno” da je o tome obavijeste.

Iz ove uprave navode da će sve prijave uživati punu diskreciju i da se mogu dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, putem besplatnog poziva 080 020 333, i putem pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti“, saopćeno je iz ove uprave.
 
Nedjelja,
29. mart 2020.
VIŠE