Aktuelno

Inspektori Porezne uprave FBiH izvršili 128 inspekcijskih nadzora
15 Jul 2019Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su 128 inspekcijskih nadzora u kojima je zatečen 41 radnik na crno na području općina Stolac, Ravno, Neum, Čapljina, Mostar, Stari Grad Sarajevo, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Lukavac.

Inspekcijama su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku, djelatnost proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i druge uslužne djelatnosti.

U ovim aktivnostima inspektori su otkrili 41 neprijavljenog radnika, 26 obveznika koji nisu evidentirali promet, osam objekata u kojima se djelatnost obavljala bez odobrenja nadležnog organa i jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su 64 objekata i izdato 56 prekršajnih naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 107.400 KM. Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od šest mjeseci.

Porezna uprava se zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika, odnosno da posluju u skladu sa poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja.
 
Ponedjeljak,
17. februar 2020.
VIŠE