Aktuelno

Ramić u Doboju: Ugovori za 29 stambenih jedinica povratnicima
03 Jul 2019

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Doboju potpisao tripartitne ugovore o dodjeli građevinskog materijala za 29 povratničkih porodica. Pored ministra Ramića, ugovore je uručio potpredsjednik Skupštine Doboja Miloš Bukejlović.
 
Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi  302.000 KM, od čega Grad Doboj sufinansira 49 poasto, a preostali dio osigurava Federalno ministarstvo raseljenih osoba i  izbjeglica.
 
- U proteklom mandatu smo u Doboju izgradili više od 100 stambenih jedinica povratnicima i za tu namjenu izdvojili više od milion KM. Raduje nas današnja slika višečlanih i porodica s malom djecom. Oni su garant povratka, ali i opstojnosti i očuvanja naše domovine. Ovom prilikom posebno želim naglasiti primjer uspješne saradnje sa Gradom Dobojem, koja je uz partnerski odnos i sufinansiranje rezultirala provođenjem značajnih projekata za povratnike na ovom području. Ne treba zaboraviti da se uz razumijevanje i aktivnu saradnju s lokalnom zajednicom znatno brže i utvrđuju prioriteti ulaganja, ali i završavaju projekti u povratničkim sredinama - istakao je ministar Ramić.
 
Među današnjim potpisicima ugovora je i Arif Čajić iz dobojskog naselja Ševarlije koji ne krije radost zbog pomoći koja mu je od velikog značaja.
 
- Podršku koju dobijemo je znak brige o nama. Mnogo nam je lakše kada ne izostaje institucionalna podrška, a današnja donacija znači bolje uslove stanovanja mojoj porodici - rekao je Čajić
 
Inače, korisnici pomoći su odabrani putem javnog poziva Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica iz dvogodišnjeg programa, kojim je do sada obuhvaćena obnova i rekonstrukcija stambenih objekata u 65 općina na području cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ovog ministarstva.
 
 
Subota,
08. august 2020.
VIŠE