Aktuelno

Obilježavanje Dana policije u FBiH
28 Jun 2019Povodom obilježavanja 1. jula - Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, danas su federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman položili cvijeće ispred spomen-ploče stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine, u sjedištu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Nakon toga su obišli šehidsko mezarje Kovači, gdje su položili cvijeće ispred centralnog nišana i na mezar Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH. Polaganjem cvijeća, učenjem dove i Fatihe odata je počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću i šehidima BiH.


 
Također, položeno je cvijeće i na spomen-obilježje na mjestu pogibije bivšeg zamjenika federalnog ministra unutrašnjih poslova Joze Leutara.
 
U znak sjećanja na nedavno mučki ubijenog policijskog službenika Mahira Begića ispred Centra za obuku policijskih kadrova u Suhodolu, Čampara i Korman svečno su otkrili spomen-ploču, čime se zvanično promijenio naziv ovog Centra u Centar za obuku policijskih kadrova Mahir Begić.
 
Federalni ministar i zamjenik direktora posjetili su i porodicu Mahira Begića.
 
Nedjelja,
29. mart 2020.
VIŠE