Aktuelno

Delegacija Bošnjaka iz Orašja u posjeti ministru Bukvareviću
21 Jun 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je u sjedištu Vlade Federacije BiH s delegacijom Bošnjaka iz Orašja, razgovarao o pomoći i podršci resornog ministarstva u projektima koji su u toku i koji se planiraju na području Orašja.

U delegaciji Bošnjaka i predstavnika bošnjačke zajednice bili su Mehmed Memišević, zastupnik u Skupštini Posavskog kantona, Mirsad Arnautalić, predsjednik Islamske zajednice Orašje, te Pašaga Hećimović i Armin Omerović.

Istaknuto je da je prioritet izgradnja spomen-obilježja na mezarju u Orašju i izgradnja nišana za poginule i preminule branioce s ovog područja. Razmatrana su i druga pitanja iz oblasti branilačko-invalidske zaštite s kojima se stanovnici, prvenstveno Bošnjaci, u ovom dijelu BiH suočavaju.

Ministar Bukvarević je obećao pomoć za ove projekte, te podsjetio da je resorno ministarstvo servis svim braniocima u BiH podjednako i iskazao je punu podršku radu i djelovanju bošnjačke zajednice, a dogovorena je i njegova posjeta Orašju u što skorijem periodu.

Uz zahvalnost ministru Bukvareviću na dosadašnjoj podršci, predstavnici Bošnjaka Orašja su izrazili očekivanje da će u narednom periodu projekti za čiju izradu je u toku izrada projektne dokumentacije biti realizirani, te da branioci sa ovog područja zaslužuju spomen-obilježje koje će biti dostojanstveno kakva je bila i borba svih naših branilaca.
 
Nedjelja,
29. mart 2020.
VIŠE