Aktuelno

Ministru Bukvareviću Povelja Udruženja generala BiH
20 Jun 2019Federalnom ministru za pitanja boraca  i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salki Bukvareviću danas je na svečanoj sjednici Udruženja generala Bosne i Hercegovine u Travniku uručeno najveće priznanje - Povelja ovog udruženja.

Obraćajujući se prisutnim federalni ministar je kazao da mu je čast, ali i obaveza dodijeljeno priznanje, te istakao izuzetnu saradnju sa Udruženjem generala BiH koji su pružali nesebičnu podršku pri realizaciji brojnih pojekata i donošenja zakonskih akata.

Ministar Bukvarević je i ovom prilikom naglasio činjenicu da se u posljednje vrijeme sve češće pokušavaju izjednačiti naši časni branioci sa agresorima što je nedopustivo i protiv čega svi zajedno moramo djelovati. Također, istakao je značaj donošenja zakonskog rješenja za demobilizirane branioce čiji prijedlog je upućen u parlamentarnu  proceduru. Kazao je kako je trenutno ova kategorija najugroženija i da je nedopustivo da branioci koje je sustigla starost, nerijetko i bolest, nemaju ni platu, ni penziju, niti druga prava. Stoga svima mora biti prioritet da zakon bude donesen i da demobilizirani branioci napokon riješe svoj status, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca  i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Petak,
24. januar 2020.
VIŠE