Aktuelno

Predstavnici EuroGeographics-a u posjeti Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove
19 Jun 2019Predstavnici EuroGeographics-a iz Brisela, a koje će predvoditi direktor Mick Cory, danas će posjetiti Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove i sastati se s direktorom Željkom Obradovićem i njegovim suradnicima. Gosti iz Brisela se žele upoznati s trenutnim projektima i aktivnostima ove uprave i pripremama za održavanje godišnje skupštine EuroGeographicsa u Sarajevu 2020. godine.

Opća skupština EuroGeographicsa – europske asocijacije nacionalnih agencija nadležnih za kartografiju, katastar i registraciju nekretnina, nakon Beča (2017.) Praga (2018.) i Mančestera (2019.), biti će održana u Bosni i Hercegovini 2020. godine. Godišnja skupština EuroGeographicsa je prilika da se okupe rukovodstva svih nadležnih europskih kartografskih i katastarskih agencija, kao i predstavnici drugih europskih organizacija koje imaju značajan utjecaj u upravljanju geoinformacijama.

Glavne aktivnosti EuroGeographicsa su usmjerene na zastupanje interesa njegovih članova, prijenos znanja, razvoj kapaciteta, stvaranje i provedbu projekata, te produkciju paneuropskih proizvoda temeljenih na skupovima podataka iz nacionalnih agencija nadležnih za kartografiju, katastar i registraciju nekretnina. EuroGeographics trenutačno okuplja 64 katastarske i kartografske agencije iz 44 države Europskog regiona.

Osim što je organiziranje jednog ovako bitnog događaja priznanje za Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove, ujedno je i jedinstvena prilika za promociju Bosne i Hercegovine i njezinih vrijednosti, saopćeno je iz ove uprave.
 
Subota,
25. januar 2020.
VIŠE