Aktuelno

Federacija BiH dobila 186 novih policajaca
13 Jun 2019Na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva uznutrašnjih poslova danas je u čin policajca promovirana 36. generacija akademaca Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Tim povodom, prisutnima se obratio federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i čestitao polaznicima na postignutim rezultatima i uspješno završenom školovanju.

-Odabirom policijskog zanimanja započeli ste novi životni ciklus, dobivši priliku da se ostvarite kao profesionalci i svojim maksimalnim zalaganjem doprinesete poboljšanju ukupne sigurnosne situacije. Uniforma koju ćete uskoro nositi je vaš podsjetnik da biti policajac znači biti branilac vrijednosti jednog društva – rekao je Čampara.Danas je predstavljeno 186 novih policajaca, od čega 166 muškaraca i 20 žena. Njih 118 će bit raspoređeno na područje Kantona Sarajevo, 59 Tuzlanskog kantona i devet u Federalnu upravu policije. Ova generacija postigla je vrlo dobar uspjeh s prosječnom ocjenom 4,24, a najbolji vod je peti sa ocjenom 4,37.

Jedan od najboljih policajaca iz 36. generacije Adin Husić zahvalio se ministru Čampari, te kantonalnim ministrima i komesarima na osiguravanju sredstava za školovanje akademaca.

-Znanja koja smo stekli na Policijskoj akademiji predstavljaju spoj teorijskog znanja i vještina u suzbijanju svih oblika kriminaliteta i  održavanju javnog reda i mira. Našoj državi obećavamo očuvanje suverenosti, a građanima sigurnost i poštivanje ljudskih prava i sloboda u skladu sa Ustavnom BiH – rekao je Husić.

Nakon obraćanja akademcima su, u prisustvu visokih dužnosnika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije, kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova te roditelja, rodbine i prijatelja, uručene diplome o završenom školovanju.
 
Petak,
24. januar 2020.
VIŠE