Aktuelno

Novalić: Naredne sedmice urbanistička saglasnost za tunel Hranjen
07 Jun 2019U okviru posjete Bosansko-podrinjskom kantonu, premijer Federacije BiH Fadil Novalić održao je sastanak s premijerkom BPK Aidom Obućom, na kojem je najavio da će naredne sedmice biti izdata urbanistička saglasnost za tunel Hranjen.
 
- Za izgradnju tunela smo obezbijedili 63 miliona KM, a danas smo dogovorili kako obezbijediti otprlike istu količinu novca da ne budu zaustavljeni radovi i da u naredne tri godine dobijemo putnu komunikaciju Goražde - Sarajevo - rekao je Novalić.
 
Razgovarano je i o promjeni kategorizacije putnog pravca od sela Kamenica prema Goraždu na nivo magistralne ceste.  

- Dotakli smo se i drugih važnih tema za Bosansko-podrinjski kanton, kao što je investiranje u hidrocentralu Ustikolina, podrška fabrikama, a bilo je riječi i o sistemskoj podršci sportu - dodao je Novalić.

 

Premijerka se zahvalila Novaliću jer je za manje od mjesec dana od imenovanja Vlade BPK došao u posjetu ovom kantonu.
 
- Razgovarali smo o gorućim pitanjima, a najvažnija je tema putna komunikacija Goražde - Sarajevo. Bez podrške Vlade FBiH ne bismo mogli krenuti u izgradnju tunela Hranjen - kazala je Obuća.  
 
Ohrabrena je činjenicom da premijer Novalić poznaje finansijsku situaciju, kao i sve probleme u BPK.
 
- U ovom mandatnom periodu cilj nam je sanirati deficit u budžetu i postaviti BPK na održivim osnovama - dodala je Obuća.  
 
Sastanku su prisustvovali i generalni direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Jašarević, predsjedavajuća Skupštine BPK Edita Velić, te ministri u Vladi BPK.
 
Subota,
29. februar 2020.
VIŠE