Aktuelno

Potpisan ugovor o realizaciji projekta Live Stage
31 May 2019Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je s direktorom Stage Productiona Adnanom Mundžićem potpisala ugovor o realizaciji projekta Live Stage.
 
Live Stage je međunarodni festival pop i rock muzike koji će biti održan u Sarajevu od 26. do 28. jula ove godine.
 
Budući da je riječ o festivalu na kojem će učestvovati najveća imena bh. i regionalne pop i rock scene, što će biti prvi takav događaj u Bosni i Hercegovini nakon završetka rata, Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, ovu manifestaciju prepoznala kao projekt od značaja za Federaciju BiH.
 
Okupljanjem najpoznatijih izvođača pop i rock muzike iz Bosne i Hercegovine i regiona, pa i šire, Live Stage će označiti povratak poznate sarajevske pop i rock škole i time Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu vratiti na svjetsku muzičku mapu.
 
Ovom prilikom, ministrica Đapo je naglasila kako se nada da će ovaj događaj privući nove turiste i posjetioce u Sarajevo, posebno mlade koji prate događanja na svjetskoj i domaćoj muzičkoj sceni.
 
- Live Stage je festival dobre muzike i pozitivne energije koji će sigurno okupiti veliki broj mladih koji traže i vrhunske izvođače, druženje i zabavu. Prije svega, mladi žele vidjeti svoje muzičke idole uživo, a stariji će se s neizmjernom radošću i nostalgijom prisjetiti slavnih dana sarajesvke muzičke scene. Veliki broj njih će, osim ovog muzičkog spektakla u Sarajevu, posjetiti i druge gradove i destinacije u Bosni i Hercegovini, gdje će moći uživati u čuvenoj tradicionalnoj bosanskoj kuhinji i našem bogatom kulturno-historijskom naslijeđu. Ovaj događaj označit će i dugoočekivano oživljavanje poznate sarajevske škole pop i rock muzike - kazala je ministrica Đapo, saopćilo je Federalno ministarstvo okoliša i turizma.
 
Ponedjeljak,
17. februar 2020.
VIŠE