Aktuelno

Direktor Kapo održao predavanje na edukaciji u Zagrebu
22 May 2019Na poziv organizatora, direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom  Kenan Kapo, kao predavač, prisustvuje edukaciji “Jačanje kaznenopravnih institucija i vladavina prava u srednjoj i istočnoj Evropi, suzbijanje korupcije u javnom sektoru učinkovitom provedbom financijskih istraga i oduzimanjem imovine”.
 
Ovaj skup, u organizaciji Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država kroz Program za razvoj, pomoć i edukaciju tužilaštava u prekomorskim zemljama (DoJ/OPDAT), i u saradnji s Ministarstvom pravosuđa Republike Hrvatske, koji se od 21. do 23.5.2019. godine održava u Zagrebu, namijenjen je obuci sudija, policijskih službenika, finansijskih i istražitelja za pranje novca, državnih tužilaca, službenika za upravljanje oduzetom imovinom, te poreznih inspektora kroz fokusiranje na korupciju u javnom sektoru, analizu neto vrijednosti, pranje novca i oduzimanje nezakonito stečene imovine.


 
Direktor Kapo je prvog dana skupa, nakon upoznavanja učesnika s radom Agencije, prezentirao način upravljanja oduzetom imovinom u krivičnom postupku u Federaciji BiH, a fokus je usmjerio na upravljanje privrednim društvom pod privremenom mjerom osiguranja - hotelom.
 
Edukaciji su prisustvovali predstavnici pravosudnih zajednica Republike Hrvatske, Republike Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Republike Crne Gore, Republike Srbije, Kosova i Albanije, kao i istaknuti stručnjaci iz SAD-a.
 
Ponedjeljak,
24. februar 2020.
VIŠE