Aktuelno

Čampara i Korman posjetili Specijalnu policijsku jedinicu
24 Apr 2019Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman  posjetili su danas Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a u sastavu Federalnog MUP-a.

Čampara i Korman su razgovarali s pripadnicima Specijalne policijske jedinice i iskazali punu podršku i spremnost da se, u okviru svojih nadležnosti, maksimalno založe da bi ovoj jednici osigurali potrebnu opremu i adekvatne uvjete rada kako bi, u svakoj prilici, mogli odgovoriti izazovima u borbi protiv kriminala.
 
Na sastanku je razgovarano i o popunjavanju kompletnog sastava Specijalne policijske jedinice i Jedinice za podršku, Sektora uniformisane policije FUP-a, a na osnovu zaključaka Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.


 
Ministar Čampara pohvalio je dosadašnji rad i spremnost pripadnika ove jednice da se uključe u izvršavanje najzahtjevnijih zadataka za sigurnost građana i njihove imovine, što jača povjerenje građana u policijske snage BiH. Istaknuo je kvalitete koji odlikuju ovu jedinicu, a to su neovisnost u radu, obučenost, multietničnost, uzorne međuljudske odnose, djelovanje u skladu sa Ustavom, zakonima i podzakonskim aktima, nepodložnost korupciji i drugim oblicima krivičnih djela i da nastavi prednjačiti u borbi protiv svih oblika kriminala.
 
Naglašavajući značaj specijalističkih timova unutar Specijalne policijske jedinice i njihovu adekvatnu opremljenost, ministar Čampara je istakao da će FMUP i u narednom periodu nastaviti pružati pomoć u opremanju i edukaciji pripadnika ove jedinice, koji su i ovom prilikom pokazali visok stepen obučenosti i spremnosti da uvijek budu na usluzi građanima Federacije, kao i Bosne i Hercegovine u cjelini, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Petak,
03. april 2020.
VIŠE