Aktuelno

Počele pripreme za organizaciju manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2019"
24 Apr 2019Danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2019", na kojem su prezentirani i usvojeni planovi i programi s finansijskom konstrukcijom aktivnosti manifestacije koja se ove godine obilježava devetnaesti put.
 
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je imenovan za predsjednika Organizacionog odbora ove manifestacije.
 
- Ovom manifestacijom se sjećamo svih šehida i poginulih branilaca BiH, odajemo im počast i kroz sate historije i okrugle stolove, bilježimo njihovu neizmjernu ulogu u odbrani BiH od agresije i terora agresorskih snaga u periodu 1992.-1995. Također, odajemo dužnu počast veteranima odbrane BiH, ratnim vojnim invalidima i vrhovnom komandantu Armije RBiH Aliji Izetbegoviću, kroz niz aktivnosti, vjerskih, obrazovnih, sportskih, kulturnih, pa do centralne manifestacije i defilea veterana. Danas smo usvojili plan i program aktivnosti i finansijski plan. Posebno me raduje opredjeljenje svih članova Organizacionog odbora da manifestaciju podignemo na još veći nivo, u znak zahvalnosti braniocima BiH, jer da nije bilo branilaca i njihove žrtve danas ne bi bilo ni države BiH - kazao je ministar Bukvarević.
 
Govoreći o ovogodišnjoj manifestaciji, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo i dopredsjednik OO Ismir Jusko je kazao da će biti asfaltiran dio puta, što će doprinijeti boljoj organizaciji.
 
Prema riječima direktora Fonda memorijala KS i dopredsjednika OO Suada Zijadića, očekuje se da ove godine broj posjetilaca manifestacije bude znatno veći nego u dosadašnjim, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Subota,
25. januar 2020.
VIŠE