Aktuelno

Pet novih automobila za Federalnu upravu civilne zaštite
23 Apr 2019U okviru projekta Evropske unije za podršku i unapređenje rada sistema civilne zaštite, nadležnim upravama civilne zaštite u Bosni i Hercegovini uručeno 11 novih terenskih vozila, u vrijednosti većoj od 250.000 eura.

Nabavka novih vozila  omogućena projektom „Kupovina nove opreme za unapređenje rada sistema civilne zaštite u Bosni i Hercegovini“. Pet vozila je uručeno Federalnoj upravi civilne zaštite, dok je šest vozila uručeno Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske.Timovi za zaštitu i spašavanje većinu vremena provode na terenu, u teškim uslovima i na neprikladnom terenu. Nova vozila će unaprijediti njihovu mobilnost i rad i biti će korištena za prevoz radnika, opreme, spasilačkih pasa, kao i za druge terenske aktivnosti.

Civilna zaštita pruža pomoć građanima u slučajevima elementarnih nepogoda i drugih nesreća, stoga je neophodno da ima odgovarajuću i specijaliziranu opremu. S tim ciljem, Evropska unija je  izdvojila 1 milion eura za nabavku nove opreme, uključujući vozila koja su već uručena i koja će upravama civilne zaštite u BiH biti dostavljena do kraja ove godine, saopćeno je iz ureda Delegacije EU za BiH.
 
Subota,
07. decembar 2019.
VIŠE