Aktuelno

Ministar Bukvarević povodom Dana Armije RBiH - Herojska i časna odbrana domovine
14 Apr 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je, povodom 15. aprila - Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i 27. godišnjice njenog  formiranja, uputio najiskrenije čestitke svim bivšim pripadnicima Armije RBiH, članovima porodica šehida, poginulih, nestalih i umrlih branilaca, ratnim vojnim invalidima, demobiliziranim braniocima i svim patriotima koji su stali u odbranu domovine.

 - Armija RBiH odgovorila je najtežem izazovu u višestoljetnoj historiji države BiH, odbranivši najveće civilizacijske vrijednosti, a ponajviše pravo na život čovjeka, bez obzira na to koje vjere i nacije bio. U toj su borbi pripadnici Armije RBiH pokazali ljudsku i moralnu veličinu, odbranivši časno Bosnu i Hercegovinu. Svim Bosancima i Hercegovcima i svim istinskim patriotama želim sretan 15. april - Dan Armije RBiH, historijski dan i praznik za sve njene građane - navodi se u čestitki.

Svaki narod i svaka zemlja, kako se dodaje, imaju svoje velike trenutke u historiji. Za sve pripadnike Armije RBiH historijski trenutak dogodio se 15. aprila 1992. godine, kada je prije 27 godina, odlukom Predsjedništva RBiH, osnovana Armija RBiH koja je časno i herojski izvršila zadaću zbog koje je stvorena, odbranivši zemlju koja je bila osuđena na nestanak.

 - Budimo ponosni i sjetimo se svih pripadnika Armije RBiH čiji su životi uklesani u temelje naše domovine, jer je to naša trajna obaveza. Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje sinove, dužnost je svih onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu - navodi se u čestitki ministra Bukvarevića, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Ponedjeljak,
24. februar 2020.
VIŠE