Aktuelno

Studenti Evropskog koledža iz Varšave posjetili Agenciju za državnu službu FBiH
12 Apr 2019Agencija za državnu službu FBiH ugostila je danas u Sarajevu studente Evropskog koledža iz Varšave, kojima je održana prezentacija o temi "Reformski procesi državne službe u Bosni i Hercegovini".
 
Uvodna obraćanja za 21 sudenta iz 12 zemalja svijeta održali su direktor ADS-a FBiH Refik Begić, uposlenik Agencije za državnu upravu Republike Srpske Dalibor Ćopić i predstavnik Evropskog koledža iz Varšave Marek Tabor.
 
Begić je istakao da su se bh. institucije, potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, obavezale da će postojeća i buduća zakonska rješenja biti usklađena s legislativom Evropske unije.
 
Inače, Evropski koledž sa svoja dva kampusa (Briž osnovan 1949. i Natolin 1992.), prestižna je institucija postdiplomskih evropskih studija. U kampusu Natolin, Evropski koledž nudi jednogodišnji interdisciplinarni magistarski program za 137 studenata koji dolaze iz 40 zemalja u akademskoj godini 2018./19.
 
Predviđeno je da tokom idućega mjeseca ADS FBiH bude domaćin još jedne studijske posjete studentima iz Graza o temi "Strateško upravljanje ljudskim resursima u BiH".
 
Ponedjeljak,
24. februar 2020.
VIŠE