Aktuelno

Napad na službene osobe tokom vršenja inspekcijskog nadzora
19 Mar 2019Federalna uprava za inspekcijske poslove saopćila je da su prilikom vršenja inspekcijskih kontrola, u okviru provođenja specijalnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u borbi protiv sive ekonomije u multidisciplinarnim timovima, federalni tržišni inspektor  i kantonalni inspektor rada u ponedjeljak 18. marta 2019. godine napadnuti, pri čemu im je onemogućeno obavljanje službene radnje.

Nakon što su protupravno lišeni slobode u prostorijama objekta u kojem je vršen nadzor, inspektori su zatražili podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova KS, čiji su službenici odmah reagovali i uhapsili osobu inicijala S.R., rođenog 1968. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ''sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje'' i ''protupravno lišenje slobode''. Istog dana slobode je lišeno i lice D.Š., rođen 1971.godine, također iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “podstrekavanje''.

Federalna uprava za inspekcijske poslove zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova KS i policijskim službenicima Druge policijske uprave za pruženu asistenciju, te iskazuje punu podršku radu policijskih i pravosudnih organa u BiH, saopćeno je iz ove uprave.
 
Petak,
24. januar 2020.
VIŠE