Aktuelno

Praznična čestitka premijera Novalića
28 Feb 2019Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. marta/ožujka, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uputio čestitku svim građanima naše zemlje, u kojoj se kaže:
 
„Prije 27 godina građani Bosne i Hercegovine su se, izlaskom na referendum, opredijelili da žive u samostalnoj i suverenoj državi i tako definitivno potvrde hiljadugodišnji kontinuitet postojanja naše zemlje.
 
Naš je trajni zadatak neprestano graditi ovu zemlju i učiniti je jednako dobrom za sve njene narode i svakog građanina pojedinačno. Moramo je voditi ka Evropskoj uniji i NATO paktu, jačati vladavinu prava i socijalne pravde, graditi njenu ekonomiju i stvoriti uslove da ljudi, prvenstveno mladi, u Bosni i Hercegovini vide svoju budućnost.
 
Dragi Bosanci i Hercegovci, iskreno vam čestitam Dan nezavisnosti i želim vam puno sreće, zdravlja i uspjeha. Duboko sam uvjeren da će vrijeme ispred nas donijeti kvalitetniji i bolji život za sve građane jedine nam države Bosne i Hercegovine“, kaže se u čestitki premijera Novalića.
 
Srijeda,
15. juli 2020.
VIŠE